Inga svar. Den 15 januari 2009


I dagens nummer av Sipoon Sanomat ingår en intervju med projektchef Matti Visanti, som ansvarar för planeringen av inkorporeringsområdet. En förkortad version av texten har publicerats på tidningens webbplats under rubriken "Östersundomiin pienet tontit ja paljon rakennusoikeutta". Visanti betonar att området skall omvandlas till stad.

Det är Timo Pasanen från Sipoon Sanomat som talat med Visanti. Jag träffade själv Pasanen tidigare i veckan för att diskutera fallet Sibbo och ge en intervju, som lär ingå i dagens tidning. (Rubriken på intervjun är "'Sipoo uhrattiin, jotta Paras-hanke saattiin hyväksytyksi'".) På denna blogg har jag flera gånger kritiserat medierna för att försumma viktiga frågor. Pasanen framhöll emellertid att han och Sipoon Sanomat ställt många frågor som man aldrig fått svar på. När det gäller fallet Sibbo har ansvariga politiker och tjänstemän undvikit att ge svar eller gett fullständigt obegripliga svar. Även HFD har vägrat att svara på tidningens frågor. Från Sipoon Sanomats sida fortsätter man emellertid att söka svar. Idag har det för övrigt gått exakt ett år sedan HFD officiellt tog sitt beslut i fallet Sibbo.

Yle Östnyland har idag publicerat en artikel med rubriken "Osäkerhet råder i Östersundom". I texten säger man att det i Östersundom råder osäkerhet bland invånarna, som inte vet vilka planer huvudstaden har för sina nya stadsdelar. Här berättas det även att Närbild i FST5 på söndag handlar om Östersundom och de ekonomiska utmaningar som inkorporeringen innebär för Sibbo.

"Helsinki-kyltti yhä kateissa" är rubriken på en bildförsedd nyhet i senaste nummer av tidningen Vartti (Itä-Helsinki).

Medierna har idag förmedlat nyheten att Susan Ruusunens kamera med inima bilder av Matti Vanhanen har stulits. Nyheten är som tagen ur Jouko Tikkanens bok Sipoon Ryöstö. I Sipoon Ryöste är det ryska agenter som utpressar Vanhanen med intima bilder, medan det i verkligheten främst torde vara Jan Vapaavuori som pressat Vanhanen i Sibbofrågan. Knappast är det ändå Vapaavuori som stulit Ruusunens kamera.


Fallet Sibbo

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar