Nationalpark mot Guds vilja. Den 3 juli 2011



I senaste nummer av Sipoon Sanomat ingår en artikel med rubriken "Maanvcaihto kasvattaa Sipoonkorpea". Den marks som Helsingfors stad ägt i Sibbo storskog blir alltså en del av Sibbos storskogs nationalpark. Undantag är mark som ligger innanför inkorporeringsområdet. Eftersom Helsingfors inte gått medpå att byta alla önskade områden, måste staden betala en mellansumma på 1,3 miljoner euro.

Det är forsstyrelsen som från statens sida kommer att förvalta marken i Sibbo storskog. Det var även forsstyrelsen som - i enlighet med regeringsprogrammet - gjorde utredningen om förutsättningarna för en nationalpark. Alla gillar dock inte forsstyrelsens visioner av en nationalpark, speciellt inte som Forsstyrelsen även vill ha ekologiska korridorer. Talouselämä gick för ett drygt år sen så långt att man hävdade att Forsstyrelsen bryter Guds bud.






Jag citerar ur artikeln "Metsähallitus vastustaa Jumalan tahtoa", som jag inte tidigare noterat på denna blogg:


Nyt Metsähallitus ja vihreät asettuvat taas kerran uhmaamaan Jumalan käskyä.

Helsinki yrittää lisääntymiskäskyn hengessä rakentaa kaupunginosan 20 000–40 000 uudelle asukkaalle Sipoolta hankkimilleen maille. Sitten tulee Metsähallitus ja suunnittelee ekologisia käytäviä eläimille niin, ettei metroa voisikaan rakentaa. Kansallispuisto syrjäyttää kaupunginosan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar