Lähivirkistyskohde. Den 25 augusti 2011

http://www.luontoon.fi/retkikohteet/kansallispuistot/sipoonkorpi/Documents/A4_Karttaaikataulu_Kartatidtabell.pdf


Nu finns det på Forsststyrelsens webbplats luontoon.fi / utinaturen.fi även en tvåsspråkiga karta med bustidtabell för "festen" Sibbos storskog i sikte inkommande lördag.

http://static.metrolive.fi/nakoislehdet/vartti/PO/VAR20110821/
I senaste nummer av tidningen Vartti (flera upplagor i huvudstadsregionen) ingår en artikel med rubriken "Uusi kansallispuisto tutuksi". I artikeln presenteras bl.a. "festen" Sibbo storskog i sikte (se "Sibbo storskog i sikte. Den 22 augusti 2011") I en faktaruta berättas det att Sibbo storskog (Sipoonkorpi) befinner sig innanför Sibbos, Vandas och Helsingfors område. I fall man med Sibbo stotrskog syftar på hela skogsområdet stämmer det, men det område av nationalparken som ligger innanför Helsingfors område är obetydligt. Ändå föreslog fastighetsnämnden i Helsingfors i fjol att gränsen för nationalparken skulle flera kilometer längre norrut. (Se "Två delar. Den 16 april 2010"  och bilden nedan.) I artikeln säger parkdirektör Annukka Rasinmäki vid Forststyrelsen att "Sipoonkorpi on lähivirkistyskohde ja sellaisena sitä kehitetään". Fastighetsnämnden ville däremot ha ett skild rekreationsområde utanför nationalparken. Fastighetsnämnden torde delvis ha haft rätt: Ett syfte med en nationalpark är även att skydda naturen. Det var väl därför man villa ha en så liten nationalpark som möjligt.



I en vbildtext till den ovannämnda artikeln kan man läsa att bilden av en uggla valdes till nationalparkens logo. I Senaste nummer av Vartti Itä-Uusimaa ingår en artikel med rubriken "Huuhkaja ylivoimaisesti yleisöäänestyksen voittaja". En kortare text med rubriken "Huuhkaja oli ykkönen" har publicerats på Varttis webbplats.

http://static.metrolive.fi/nakoislehdet/vartti/PO/VAR20110821/





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar