Plan B är ingen plan B. Den 1 mars 2012


Yle har idag publicerat en nyhet med rubriken "Plan B bör gälla i Östersundom". Rubriken antyder att planläggningssektionen i Sibbo anser att en "plan B" bör följas i Östersundom. Med plan B syftas dock på alternativet B av fem utkast till planläggning för Östersundomområdet. Att planläggningssektionen ställer sig bakom alternativ B är en ren formalitet, som krävs för att den gemensamma generalplanen skall kunna fortskrida. Planläggningssektionen i Sibbo kan här inte avvika från stadsplaneringsnämnderna i Helsingfors och Vanda. Det är Östersundomkommittén som föreslagit att planläggningssektionen på sitt möte igår föreslår att kommunstyrelsen i Sibbo förordar Östersundomkommittén att godkänna generalplaneutkastet enligt alternativ B ...

Yle har idag även pubklicerat en nyhetstext med rubriken "'Inlösningar inte uteslutna'". Här kan man läsa att Helsingfors stad redan har köpt 50 tomter i Östersundom. Till storleken är markköpen dock obetydliga. Helsingfors stad äger enligt Yle fortfarande endast 36 % av marken i inkorporeringsområdet.


HS 1.3 2012 s A 14


I dagens nummer av Helsingin Sanomat ingår en artikel med rubriken "Sipoo etsii ruokaa yli rajojen". Tillsammans med artikeln har tidningen publicera en bakgrundstext med rubriken "Keittiöasia etenee ojasta allikkoon".



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar