Yhteenveto suomeksi

Nej, tyvärr har jag inte översatt sammanfattningen till finska, men en sammanfattning på finska kunde vara en bra idé. Översättningen nedan är gjord  av Google  och har närmast underhållningsvärde. Inte heller den svenskspråkiga sammanfattningen är helt färdig, men jag vore tacksam om någon kunde översätta något stycke till finska.

1.tammikuuta 2009 Östersundom, alue lounaisessa Sipoossa, yhdistyi Helsinkiin. Päätös kuntajaon muutoksesta Helsingin, Sipoon ja Vantaan välillä tehtiin hallituksen (Vanhanen II) toimesta kesäkuussa 2007 ja päätös hyväksyttiin korkeimmassa hallinto-oikeudessa tammikuussa 2008. Helsingin kaupunginvaltuusto teki kiireellisesti aloitteen yhdistämisestä jo kesäkuussa 2006, mutta ministeriön päätös perustui asiantuntijan marraskuussa samana vuonna tekemään ehdotukseen. Jo keväällä 2006 Helsinki oli vaatinut "läntisen Sipoon" liittämistä "pääkaupunkiseutuun" liittyen Paras-kuntaremonttiin. Helsinki oli myös vaatinut pääkaupunkiseudun kaupunkien yhdistämistä, mutta se olisi ollut paljon vaikeampi toteuttaa.

Seuraa tapaus Sipoon on nimenomaan blogi, joka koostuu stand-alone virkaa. Teksti on siis vaikea ymmärtää, vaikka virat saavat päivämäärät ja tarroja. Tapaus Sipoon itsessään on erittäin monimutkainen asia, jossa monia näkökohtia ja sivuraiteelle. Jotta asia Sipoon helpompi katsaukseen, olen avannut tämän sivun tiivistelmä. Aion nyt ja sitten täydentää ja päivittää yhteenvedon.



Kolme keskeiset taustatekijät

Blogiini minä nostan kolme keskeisistä taustatekijöistä, jotka mahdollisti sisällyttäminen Lounais Sipoossa. Ensimmäinen rikkoi Matti Vanhanen (c) välinen sopimus Helsingin ja valtion vapauttaa kentälle ja malmin asumiseen. Tämä johti suhdetta pääministerin ja Helsingistä tuli hyvin tulehtunut. Vanhanen painettiin tarjota korvaavan alueen pientalojen ja lupasi Östersundomin korvauksena. Toiseksi, oli voimakasta painetta Sandhamn käytössä asuin. Helsingin kaupunki oli kerran ostettu maa Östersundomin puolustusvoimille pystyy siirtymään Sandhamn. Nyt asevoimien valmis luopumaan Sandhamn. Tässä tilanteessa tuli entinen komentaja Risto Rautava (kok), joka halusi säilyttää Sandhamn sotilaskäytössä, jossa vasta-ehdotus "avata Sipoon raja". Rautava tukivat kaupungin puheenjohtaja , Jan Vapaavuori (kok), joka väitti ensin, että Helsinki ei tarvitse lisää maata, mutta myöhemmin vaativat raja-alueiden sopeutustoimia, kun otetaan huomioon tarve maa. Kolmanneksi kesk kunta ministeri (ja Asunto-) , Hannes Manninen teki aloitteen paikallishallinnon (Paras / KSSR ). Vuonna valmistelun yhteydessä ja neuvoteltaessa kuntauudistuksen vaaditaan Helsingin kaupungin Sipoon länsiosaan olisi kytketty "pääkaupunkiseudulle". Kun näytti siltä, ​​että kaksi suurta johtavaa hallituspuolueet kesk ja SDP ennen kesätaukoa ja puheenjohtajavaltio Suomi ei voisi sopia sisällöstä kuntien ja liittyvät puitteet lupasi Centerin ministereitä järjestämään kuntajaon muutoksen Helsingistä ja Sipoossa. Neuvottelut helpottaa puheenjohtaja Helsingin kaupunginvaltuuston Rakel Hiltunen varapuheenjohtajana kuntaliitto oli sosiaalidemokraattien neuvottelijat myös silloin, kun se tuli kunnan uudistusta. Itse asiassa se ​​oli niin sanottu rakenteellinen ryhmä, joka sopi sisällöstä kuntauudistuksen, lähinnä edustajista yhdistyksen hallitukseen. Rakenne ryhmä tunnettiin parlamentaarinen komitea, jossa jopa oppositiopuolue kokoomus oli edustettuna. Niinpä tuli Jyrki Katainen (kok), sekä presidentit kahden suuren hallitus osapuolet sopivat KSSR - ja ratkaisu "Sipoon kysymys". Tämä sopimus edelleen voimassa sen jälkeen 2007 vaalien, kun kokoomus korvasi sosiaalidemokraatit hallitus.




Kieli Kysymys

Yhteydessä ns Sipoo kysymys sen vuonna 2006, kunnes entinen Helsingin kaupunginjohtaja  Raimo Ilaskivi aloitteesta 1989. Ilaskivi ehdotti, että Sipoo luopumalla sen Lounais osa voi jäädä ruotsalainen kunta. Virallisen tason näytti neuvotellut tai keskustellut muutoksen kunnissa useita vuosia. Vuonna 2006 Ilaskivis ehdotuksia kuitenkaan ole enää mahdollista toteuttaa. Enemmistön kieli Sipoossa oli jo Suomen, Ruotsin kansanpuolue ei enää ollut ehdottoman enemmistön kaupunginvaltuuston ja myös niiden sisällä Ruotsalainen kansanpuolue oli käsitys roolista kielen muuttunut. Itä-Uudenmaan ja Sipoo jäsenyys Itä-Uudenmaan oli edelleen tärkeä kieli-politiikan näkökulmasta. Lisäksi kaupunginjohtajat Christel Liljeström puheenjohtaja Itä-Uudenmaan lääninhallituksen. Keväällä 2006 lähestyi Helsingin kaupunginjohtaja Jussi Pajunen ja kaupungin puheenjohtaja Jan Vapaavuori Sipoon johto aloittamaan neuvottelut virallisen muuttaa vapaaehtoisesti kunnissa. Jos Sipoon kunnanvaltuusto Sipoossa ei vapaaehtoisesti suostunut rajan säätö, Helsinki veisi koko Lounais Sipoon saaristo jopa Sipoonjoki. Lisäksi Helsinki ei myisi kaupungin maata Nikkilä ja Itä-Uusimaa olisi sulautunut Uudenmaan liitto. Jos Sipoo vapaaehtoisesti suostunut salaa ehdotettua alaikäinen rajan siirtyminen (vastaten Executorin Pekka Myllyniemi ehdotus) olisi Itä-Uusimaa, kuitenkin, ovat säveltänyt ja Sipoon ostaisi maata Nikkilä. hyöty virallisen vapaaehtoinen yhteenliittymä oli, että päätös muutoksesta kunnat mukaan kulloinkin voimassa kuntien jako lakia olisi voitu ottanut sisäasiainministeriö. Muodollinen vapaaehtoistyötä olikin edellytys sisällyttämistä olisi mukaista yleistä tulkintaa kuntajaon joukkuetta. Salaiset neuvottelut johdon Helsingin ja Sipoon tuli tiedotusvälineille, että voida pitää puhtaana kiristystä , mutta luokiteltu kuulustelun protokollan kuulemisesta kunnanjohtaja Markku Luoma ja kaupunginjohtajia Christel Liljeström elokuusta 2006 alkaen on esitetty epäsuorasti, että vaikka Hannes Manninen ja Matti Vanhanen osallistuivat yrittää kiristystä. Sitten kiristystä epäonnistui ja Helsingissä, eikä paljastaa kiristys yritys, oli esitettävä vetoomus muutoksen kunnissa, joissa käsittely yleinen mielipide on keskeinen. Helsingin kaupunginvaltuusto äänesti Sfp vastaan ​​muutosehdotuksen kunnille, jotka SFP linja tehtiin kielikysymys . Mediassa korostettiin, että SFP oli rakentanut "språkmur", joka esti Suomen ainoa metropoli kasvaa itään, vaikka kehittymätön viheralueiden heti Helsingin itäpuolella, itse asiassa, kuului Vantaalle. seuraus väitteet "språkmur" oli, että muut Poliittiset ryhmät (paitsi vihreät) Sipoon hyväksyi kritiikkiä Ruotsalaisen kansanpuolueen kielipolitiikkaa ja syytti RKP Helsinkiin ja kunta ministeri vaati muutosta kunnissa. Kritiikkiä "kielipolitiikan" pahentaa Luoma ja Liljeström ei heti ilmoittanut neuvottelujen kanssa Helsingissä. Sipoo hallinta oli kuitenkin uhkaus pakko vaieta.



Kaksi ehdotusta

Kevääseen 2006 kaupunginjohtaja Jussi Pajunen ja kaupungin puheenjohtaja Jan Vapavuori hallinta Sipoossa kaksi vaihtoehtoista ehdotusta muuttamista kuntien. 21. kesäkuuta 2006 Helsingin kaupunginvaltuusto kiireellisesti vetoomus muutoksen kunnissa, joissa noin 5 000 hehtaaria Sipoon ja paljon pienempi alue Vantaan olisi kytketty Helsinkiin. Helsinkiin, vaikka kovaa lobbausta, ei ollut valmis esittämään nykyisen tuotannon ilmi äärimmäisestä puutteita ehdotuksessa. Rajoita yksi oli enimmäkseen piirretty hallitsija suoraan läpi omaisuutta ja rakennuksia, ja vain pieni osa vesialueen, hallussa kartan ehdotetun uuden rajoja. Se ei ollut vain luonnos vetoomuksen oli puutteellinen. Vaikka perustelut ehdotus oli huonompaa. Lisäksi oli kyseenalaista kunnanvaltuusto päätti tehdä pyynnön muuttaa kunnille olivat laillisia, koska siellä kyseenalainen motiivit otettiin kiireesti. Koska se näytti uudistettu Helsingin kaupunginvaltuuston 29. marraskuuta päätöksen, kun antoi lausuman lääninhallitus yli kaupungin omasta aloitteestaan. Ehdotuksessa oli sama kuin valmistuksessa kesäkuussa, mutta syyt olivat uusia. Sinä iltana kuulosti kuitenkin Manninen ymmärtää, että Helsingin lausunto oli merkityksetön. Edellä olevasta kuulustelu minuuttia Vapaavuori Helsinkiin päättänyt ehdottaa vaihtoehtoa on 5000 hehtaarin lupasi palata asiaan neuvottelujen mahdollinen kompromissiratkaisu syksyllä 2006. On todennäköistä, että Helsinki jälkeenkin kaupungin aloitteesta muuttaa kunnille toivoi voivansa painaa valtuuston Sipoossa virallisesti vapaaehtoisesti suostuvat "kompromissi". (Jos voit lukea blogikirjoitus "Plan, Plan B ja Plan C. 4. heinäkuuta 2007" ). Helsinki, voisi kuitenkin nopeasti unohtaa ajatukset Sipoon itse laatisi vastaehdotusta 3 000 hehtaaria. Sen sijaan se tuli kuntajaon tutkijat pyydettiin esittämään vastaehdotusta.



Kunta Osa Investigators

Huolimatta vastalauseista Sipoon kunnan nimitettiin Ministeri Pekka Myllyniemi on kuntajaon tutkijat. Sipoo väitti Myllyniemi oli esteellinen, koska hän oli jäsenenä hallituksen Uudenmaan liiton, joka oli ilmaissut tukensa Helsingin vaatimuksia. Koskevat väitteet puolueellisuudesta korosti Myllyniemi hän ei julkisesti ottaneet kantaa sisällyttämistä, mutta todellisuudessa oli protokollia, jotka osoittivat, että Myllyniemi ajoi yhteyden Sipoon Capital Region. 30. marraskuuta 2006 tutkimuksen miehen virallisesti ehdotuksensa paikallishallinnon. Iltana Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi edellä julkilausuman yli kaupungin omaa tuotantoa. Se olisi pian osoittautua Mylliniemis raportti oli pitkälti samanlainen Helsingin julkilausuman. Plagiointi paljasti tämän blogin ja sai julkisuutta Ylen Ruotsin radion uutiset muutamaa päivää myöhemmin. Myllyniemi ei ollut kopioitu tekstiä Helsingin julkilausuman, mutta Helsingistä Management Institute tai Eila Track Vuori n julkaisematon tutkimus " Selvitys kuntajakolain edellytysten täyttämisestä kuntajaotuksen muuttamisessa Helsingin kaupungin, Sipoon kunnan kyllä ​​Vantaan kaupungin Kesken " . Kaikki viittaukset tutkimuksen ei Mylllyniemis raportissa. Sama teksti käytettiin myöhemmin hieman paranneltu versio Helsingin edellä mainitun lausuman. Ilman selvitys oli Mylliniemis plagioinnista ei koskaan löydetty, varsinkin kun Ratas Vuori ei arkistoitu asiakirjaa, jonka hän lähetti sisäministeriön. Myllykoski Niemi tuotanto vastasi suurissa koko alueella Pajunen ja Vapaavuori oli vaatinut, että Sipoo "vapaaehtoisesti" pidättäydyttävä. Tiedot Vetoomuksen osoittaa, että Myllyniemi oli ehdottanut rajat suoraan Helsingin kaupungin, mutta Myllyniemi poikkesi hieman valmiista luonnosta ja lähti pois Grano, sillä pääministeri Matti Vanhanen puheessaan asuntomessuilla Espoossa oli ilmaissut, että Sipoon olisi säilytettävä saaristossa.



Valtioneuvoston päätös

paljastukset plagioinnista ja kiristys pyrkimyksiä ei estänyt hallitusta hyväksymään kunnan jako tutkijan vetoomus muuttaa kunnissa. Valtioneuvoston päätös edelsi merkittävä keskustelu joidenkin ministerien esteellisyydestä . Oikeuskansleri Paavo Nikula oli varoittanut ministerit Vanhasen ensimmäinen hallitus on puolueellinen Etukäteen päättää Sipoon kysymyksessä. Sijainen oikeusministeri Jaakko Jonkka, joka nimitettiin Nikulan seuraajaksi, tehty yksi Nikula hieman eri tulkintaa ministerien esteellisyydestä. Ministerit, jotka osallistuivat Helsingin kaupunginvaltuuston päätös kesäkuussa 2006 jävade Kuitenkin, kun hallitus teki päätöksensä. Niistä, jävade itsessään oli kunnan ministerin Vanhasen II hallituksen, Mari Kiviniemi (c). Sen sijaan sai Kiviniemen puolue toveri Mauri Pekkarinen toimii esittelijänä ministeri pääministerin kokouksessa 28. kesäkuuta, 2008. Pekkarinen ehdotti, että valmisteleva virkamies Arto Sulonen n ehdotus kunnille hylätään, mutta Jyrki Katainen (Kok.) keksi vastaehdotuksen, jonka mukaan hallitus hyväksyisi ehdotuksen muuttamisesta kunnat. Kun Helsingin vuotta aiemmin oli esittänyt ehdotuksensa sisällyttämistä Lounais Sipoon oli Matti Vanhasen kiristystä ilmoitti keskus tukee ehdotusta. Todellisuudessa se ​​oli vain pieni ympyrä puolueen sisällä, joka oli tietoinen asiasta. Perustelemiseksi keskuksen hallitusten ministereitä jaettiin Vanhanen totesi, että ministerit pääosin oikeudellisen arvioinnin laillisuuden ehdotuksen. Kokoomus ja Vihreät ministerit eivät olleet tietoisia ministerien tuomioiden rooli tässä asiassa. (Katso "Fövirrade ministerit. On 12 elokuu 2007 ' .)


käsittely KHO


Epäselvä rajoja


ry: n roolia

Jatkuu ...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar